суботу, 11 грудня 2010 р.

Яку вовну краще вибрати?

Для валяння використовується будь яка натуральна вовна. Але частіше всього це овеча, різних видів та верблюжа. Так само підходить вовна інших тварин. В магазинах можна знайти наступні види вовни:
1) Фарбований та нефарбований топс
2) Кардочесана вовна
3) Бленди
4) Волокно льону
5) Шовк
6) Волокно банана

А зараз я розповім про види вовни більш детально.


Топс
Це натуральна нефарбована або фарбована гребенночесана вовна різних порід овець, верблюда, альпаки. Використовується як для сухого так і для мокрого валяня.Частіше всього можна зустріти вовну з овець різних порід (Меринос, Корідейл, Блу Фейсед Лестер, Венслейдел). Наприклад Венслейдел краще підходить для казкових палантинів-павутинок. Меринос дуже м'яка і гарна для нуно-фелтінга. Корідейл швидко валяється, добре підходить для "павутинок" та нуно-фелтінгу.


Кардочесана вовна
Bона ж "Вата", головна відмінність цієї вовни від інших це легке, щільне зчеплення і гладка поверхня готової продукції, застосовують в акварельній техніці. Таку вовну використовують як у мокрій, так і в сухій техніці.
Мокре валяння: створення сумок, тапочок, валянок, поясів, біжутерії, предметів інтер'єру.
Сухе валяння: біжутерія, панно та іграшки. Біжутерія з такої вовни відрізняється не "кудлатою" поверхнею, а гладкістю.

Бленди
Cуміш вовни та шовку, різного кольору, меланж-ефект. Дуже добре підходить для нуно-фелтінгу та мокрого валяння.

Волокно льону
Додасть блиск і декоративність вашим виробам, добре помітний у виробах
Шовк
Застосовується як декор, надає блиск.
Волокно банана
Банан створює унікальну текстуру і тим самим додає неповторності Вашим виробам. Ідеально підходить для декору при валянні шаликів, бус, капелюшків.

Нещодавно купила кардочесану вовну (Нова Зеландія), дуже вона мені сподобалась, я зваляла сережки (суха техніка) десь за 15 хвилин. Виглядають вони супер. Такі ж сережки з топсу я валяла десь 30 хвилин. Так що дуже раджу. Також вона дуже приємна за ціною (30 - 35 грн за 100 гр).

Немає коментарів:

Дописати коментар