середу, 12 січня 2011 р.

Рослинні олії та масла для мила з нуля.

Кожна олія (масло) надає милу свою унікальну властивість. Деякі володіють терапевтичною дією, тоді як інші додають колір або фактуру. Деякі роблять мило м’якше або твердіше, інші додають піну. Опис олій та масел допоможе зрозуміти специфічні характеристики кожного з них.
Авокадо
img_1
Живить і відновлює суху шкіру. Насичена, важка олія, багата жирами, які не омиляються. Додаючи його в невеликих кількостях, можна зробити гарне зволожуюче мило. Використовують 10-15 % в рецептах.
Жожоба
img_1
Олія жожоба – це рідкий віск, схожий за складом на сало, що виділяється нашою шкірою. Швидко вбирається і допомагає відновити еластичність та пружність шкіри. Гарно зволожує і заспокоює. Підходить для чутливої та молодої шкіри. Досить близько 5 % в рецепті.
Рицинова олія
img_1
Жирна, прозора, тягуча рідина, що отримується з рицини. Сильно зволожуюча та жирна олія, багата насиченими кислотами. Діє як гігроскопічна речовина, що утримує рідину. Щоб створити добре м’яке мило з густою піною, в мило можна додавати до 20%.

Кокосове масло
img_1
Видобувається з сушеної м’якоті кокоса. З цього масла виходить дуже тверде мило з м’якою піною. Краще використовувати в комбінації з іншими оліями(маслами), але можна і самостійно до 100% в рецепті. Мило, виготовлене цілком з кокосового масла, називають милом моряків, тому що воно милиться навіть в солоній воді.
Олія волоського горіха
img_1
Бліда, світла олія, віджата з сухих горіхів. Має чудові зволожуючи і пом’якшуючи властивості, але погано милиться, тому її варто додавати не більше 10%.
Масло какао
img_1
Віджате з бобів какао, масло володіє багатим шоколадним ароматом і пом’якшує шкіру. Це твердий, білий, ламкий жир, який додає твердість і міцність. Використовують не більше, ніж 15% у комбінації з м’якими маслами, інакше мило буде кришитися.
Олія пшеничних паростків
img_1
Багата на вітамін Е, натуральний консервант, густа і в’язка, добре живить суху, пошкоджену та зрілу шкіру. Не варто використовувати олія, якщо у вас алергія на пшеницю. Рекомендується максимум 10 – 15 %.
Олія солодкого мигдалю
img_1
Дуже добре зволожує, в ароматерапії використовується як основа для масажних сумішей. З олією мигдалю виходить приємне мило з лагідною піною. Мило, виготовлене з 100% мигдалю, дуже гарне, але краще поєднувати її з оливковою олією, кокосовим та пальмовим маслами.
Масло ши
img_1
Виробляється з кісточок плодів африканського дерева бас, також відоме під назвою масло африканського карите. Жирне біле масло, що тане від найменшого дотику. Чудове зволожує і надає милу шовковистість. Додавайте в рецепти до 5-10%.
Олія шипшини
img_1
Бурштинові плоди шипшини віджимають холодним способом, щоб створити олію, багату вітамінами та мінералами. Зменшує рубці і прискорює загоєння шкіри. Цінне при різних проблемах чутливої шкіри. Можна використовувати до 10 %.
Оливкова олія
img_1
Придатні різні варіації оливкової олії. Кастильське мило робиться з 100 %, але зазвичай використовують 90 % оливки і 10% рицинової олії.
Пальмове масло (жовте або біле)
img_1
Виробляється з м’якоті та плодів фруктів олійної пальми. Насичене жирними кислотами, і є багатим джерелом бета-каротину (жовте). З пальмового масла виходить шовковисте тверде мило, яке повільно розчиняється у воді. Біле пальмове масло має всі властивості нерафінованого жовтого, крім кольору. У рецептах можна використовувати до 100%.
Соняшникова олія
img_1
Підходить для сухої тонкої шкіри. Погано милиться, тому використовується у поєднанні з більш милкими оліями та маслами. Робить легку піну з величезними бульбашками. Бажане обмежити її кількість до 15%, інакше мило буде довго тверднути.
Гарбузова олія
img_1
Темна жирна олія з запахом насіння, віджимається з зрілого насіння гарбуза. Багата вітамінами і мінералами, але головне її призначення додати колір. Кілька чайних ложок нададуть милу стриманий зелений колір, в той час як максимум 5-10%, - насичений медово-коричневий.

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар