середа, 5 січня 2011 р.

Мильце з нуля. Холодний спосіб.

img_1
Хочу презентувати Вам своє перше мило зварене з нуля Холодним способом. Це настільки захоплюючий процес, згадала уроки хімії.
І так рецепт:

Соняшникова олія – 100 гр
Кокосове масло – 80 гр
Пальмове масло – 80 гр
Оливкова олія – 120 гр
Рицинова олія – 20 гр
Віск бджолиний – 10 гр
Вершки
NaOH
Шовк

Пережир: олія жожоба, олія мигдалева, олія рицинова, олія виноградних кісточок, мед, вітамін Е, вівсянка, запашка пшениця та ваніль
Милиться дуже добре, піна густа і дуже біла, швидко настав слід і гель пройшов без обгортання.
Але білим воно не стало, скидаю це на шовк, тому що, коли додала його в розчин з лугом та вершками, колір відразу став коричневий (медовий)
Також не дуже сподобався віск, уж дуже швидко застигає мило.

Пахне милко чарівно, тістом.
На жаль про його якість та властивості поки що не можу сказати, чекаю, коли дозріє
Ехх, ходжу до нього кожну годину, радію…

Відчуваю, що скоро з’явиться багато різного мила, складових ще багато є ;)

Немає коментарів:

Дописати коментар