Я вже описувала процес приготування гліцеринового мила з нуля, але виникло бажання трішки розширити цей опис і додати до нього фотографій.
Рецепт:
Пальмове масло - 60%
Пальмоядрове масло - 10%
Кокосове масло- 15%
Рицинова олія - 15%
Вода 35%
Луг по калькулятору
Спирто-гліцериновий розчин (40% спирт, 15% - гліцерин)
Цукровий сироп -40%
Пережир ( світлі олії)- 2%, в калькуляторі ставимо 0%
Додатки(ефірні олії, запащки, трави, скраби)
Розтопити олії та масла, змішати луг з водою. Змішати олії та лужний розчин при однаковій температурі (біля 40 градусів).Змішати блендером.
Ось такий буде слід.
Поставити на баню на повільний вогонь (електрична плита: на 4 при 12 діленнях)
Закрити кришкою і не мішати поки вся маса не увійде в гель.
Гель
Як маса увійде в гель, все гарно перемішати і залишити під кришкою поки мило не буде готовим.
Підготувати гліцерино-спиртовий розчин, та цукровий сироп
Вогонь зменшити на зовсім повільний (2)
Додати гліцерино-спиртовий розчин порціями. І швидко перемішати всю суміш. Слідкувати, щоб мило не почало "убігати".
Кожні десять хвилин відкривати кришку, збризкувати спиртом і перемішувати мило. Так варити десь 30 хвилин. Пінка має розчинитися, а мило стати прозорим. Якщо пінка не зникла, її можна прибрати ложкою.
ще є пінка
пінка вже повністю розчинилася
Як тільки прозорість буде Вас влаштовувати (можна робити проби на склі або просто на око) необхідно додати теплий цукровий сироп. Все гарно перемішати і зняти з вогню і дати постояти пару хвилин з кришкою.
Потім додається пережир(світлі олії, максімум 5 %), барвники(водорозчинні і зовсім трішки), ефірні олії, запашки. Швидко розливається по формах і залишається до затвердіння.
Після Ви отримуєте таке мильце.
З радістю відповім на запитання.
Дякую за візит;)
вівторок, 5 квітня 2011 р.
Коротенький майстер клас по гліцериновому милу
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
ну клас! а який запах має то чорне мило? і з чого воно?
ВідповістиВидалитиМені теж процес на фото сподобався. А скільки часу то все займає?
ВідповістиВидалитиДякую:) Чорне - це з кавою, пахне кавою з шоколадом:)Інколи хочеться його з*їсти:)
ВідповістиВидалитиПриблизно мило вариться десь від 2 годин до 5 годин, в залежності від ваги. Гліцеринове вариться десь 3 години:)
ВідповістиВидалитиМк просто супер цеж стільки роботи!
ВідповістиВидалитиотличный мастер класс! вы очень хороший мыловар! а я все никак не сфотографирую свой мастер-класс-нет времени))))
ВідповістиВидалитивы умница! хорошее мыло-душевное и настоящее!
уважаю таких людей как вы!
Дякую, так приємно отримати відгук вiд колеги :)
ВідповістиВидалити