середу, 17 серпня 2011 р.

Мило для Хамам та інші приємності

Вітаю Всіх з офіційною серединою тижня.:)))
Я вже думками їду в Данію, зовсім трішечки залишилося. А щоб не було нудно чекати - варю мильця, креми та чаклую над сумкою.




Склад: пальмоядрове масло, кокосове масло, оливкова олія, луг, молоко, олія виноградних кісточок, мигдальна олія, рапсова олія, олія льону, вівсянка молота, запашка.

Трішечки розповім про сам "Хамам"

Хамам - назва громадських лазень у Туреччині. Назва "хамам" походить від арабського слова «хам» - жарко. Хаммам обігрівався за допомогою великого казана з водою. Пар, утворений від кипіння води, подавався через невеликі отвори, що знаходяться в стінах. Внутрішнє оздоблення турецьких лазень завжди було розкішним, бо ще пророк Мухаммед оголосив похід в лазню обов'язковим, кажучи "Чистота - половина віри". Так турецькі лазні набули масового поширення. Згодом в Туреччині розвинулася особлива філософія "хамам", з нею були пов'язані особливі традиції та ритуали. Турецька лазня завжди вважалася на Сході джерелом справжньої насолоди.

А кремоваріння вилилося в два спрея: один для волосся, інший для ніг, та крем для декольте. Так сказати вийшов варіант від голови до п'ят.:)))



Склад спрея для волосся:
гідролат розмарину, олія жожоба, реп'якова олія, полісорбат,циклометікон,диметікон, екстакт м'яти, екстракт зеленого чаю, настійка ехинацеї, ефірні олії лимону, грейпфруту та розмарину.

Склад крем-спрея для ніг:
масло ши, масло кокоса, олія виноградних кісточок, емульгатор, вода, екстракт зеленого чаю, екстракт петрушки,екстракт м'яти, гліцерин, ментол, аллантоїн, вітамін Е, молочна кислота, запашка яблуко.

Цей спрей класно охолоджує ніжки після довгого робочого дня.

Склад крему для декольте:
масло какао, олія виноградних кісточок, олія пшеничних паростків, рисова олія, масло ши, емульгатор, гідролат зеленого чаю, гідролат розмарину, екстракт гінго-билоби, екстракт женьшені, сечовина, аллантоїн, де-пантенол, вітамін Е, перлова пудра, ефірні олії іланг-ілангу, герані, ветіверу.

Крем зміцнює шкіру і відновлює її природню еластичність, живить і зволожує шкіру. Вітамін Е підвищує його ефективність, протидіє шкідливому зовнішнього впливу навколишнього середовища, зберігає енергію, отриману шкірою в результаті природних біопроцесів, і перешкоджає передчасному старінню шкіри.

4 коментарі:

  1. Цікаві кресчики!)
    А чого до Данії?На екскурсію?
    Цікаво....Раджу зайти в PanduroHobby ))

    ВідповістиВидалити
  2. в Данію по роботі, відрядження. ну і звичайно погуляти. Дякую Тобі за магазинчик, я вже подивилася, де він знаходиться в Копенгагені, всього 25 хвилин пішки. А які там штучки, просто офігеть. Я вже вся у захваті, там є все:) Дуже-дуже дякую:)))

    ВідповістиВидалити
  3. На здоров"я))) Я там інколи замовляю, маю ким передати)))

    ВідповістиВидалити
  4. Гарне у Вас хамамське мило, Аня! Я теж на днях готувала і гарячим і холодним способом, а у Вас яким? Подобається мені Ваш блог - такий світлий і позитивний!)))))))))

    ВідповістиВидалити